meriți să fii surprins
Dorada la aburi si sos de iaurt

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2 bucati bucata Dorada Dorada
2 bucati bucata Avocado Avocado
400 g g Broccoli Broccoli
300 g g Iaurt Iaurt
25 g g Usturoi Usturoi
2 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
500 g g Malai Malai
120 g g Unt Unt
1 l l Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
Ierburi aromatice Ierburi aromatice
(dupa gust)
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
Condimente Condimente
(dupa gust)

Dorada la aburi si sos de iaurt

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:15 h
(8)

Mod de preparare

Punem o cratita de apa la fiert, cu condimente si ierburi aromate la alegere. Dupa ce apa da in clocot, o varsam intr-o tava, punem deasupra ei un gratar, iar peste el asezam pestele si buchetele de broccoli. Dam tava cu dorada si broccoli la cuptorul incins si o lasam la foc mic timp de 45-60 de minute. In locul acestei improvizatii, putem folosi un steamer sau un vas de fiert la aburi din bambus ori din inox.

Intre timp pisam intr-un bol jumatate de avocado cu usturoi si amestecam cu iaurtul. Cealalta jumatate de avocado o taiem cuburi mici si amestecam cu sosul de iaurt. Imediat ce pestele a fiert presaram patrunjel tocat deasupra si turnam un fir de ulei de masline.Preparam si o mamaliga, iar pentru ca aceasta sa fie cremoasa, malaiul se fierbe in lapte, in loc de apa, iar la final, cand se ingroasa, se adauga unt.

Se serveste impreuna cu un pahar de vin alb sec, foarte rece.

2 oferte

Doradă proaspătă, evisceratăDoradă proaspătă, eviscerată
Doradă proaspătă, eviscerată
25.03 - 31.03
-20%
4,49
3,59Lei
Iaurt naturIaurt natur
Iaurt natur
25.03 - 31.03
-19%
2,85
2,29Lei