« Inapoi

Dorada la aburi si sos de iaurt

Feluri Principale

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

75 Min.
(0)
Durată
Dificultate
0 Aprecieri
Dorada la aburi si sos de iaurt
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 75 Min.

Punem o cratita de apa la fiert, cu condimente si ierburi aromate la alegere. Dupa ce apa da in clocot, o varsam intr-o tava, punem deasupra ei un gratar, iar peste el asezam pestele si buchetele de broccoli. Dam tava cu dorada si broccoli la cuptorul incins si o lasam la foc mic timp de 45-60 de minute. In locul acestei improvizatii, putem folosi un steamer sau un vas de fiert la aburi din bambus ori din inox.

Intre timp pisam intr-un bol jumatate de avocado cu usturoi si amestecam cu iaurtul. Cealalta jumatate de avocado o taiem cuburi mici si amestecam cu sosul de iaurt. Imediat ce pestele a fiert presaram patrunjel tocat deasupra si turnam un fir de ulei de masline.
Preparam si o mamaliga, iar pentru ca aceasta sa fie cremoasa, malaiul se fierbe in lapte, in loc de apa, iar la final, cand se ingroasa, se adauga unt.

Se serveste impreuna cu un pahar de vin alb sec, foarte rece.