« Inapoi

Curcan marinat

Feluri Principale

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

20 Min.
(2)
Durată
Dificultate
2 Aprecieri
Curcan marinat
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 20 Min.

Se taie carnea de curcan in bucati mici si se pune intr-un castron. Se adauga 6 linguri de ulei de masline, usturoi, patrunjel, 4 linguri de otet balsamic, sare, piper, cimbru, se amesteca si se lasa la marinat in frigider 15 minute, amestecand ocazional.

Intr-o tigaie se pun 3 linguri de ulei de masline. Se scurge curcanul de marinada si se rumeneste in tigaie timp de 20 minute. Apoi, se toarna sosul de la marinada peste curcan si imediat se adauga o lingura de faina, amestecand constant. Se mentine focul mediu si se fierbe pana cand se obtine un sos gros, cremos. Cu putin inainte de a fi gata, se toarna 2 linguri de otet balsamic, se amesteca bine si se inchide focul.

Intr-un castron se pune orezul basmati si deasupra carnea astfel preparata. Se serveste imediat. Buon appetito!

Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.