« Inapoi

Crochete cu dovlecei

Aperitive si Minuturi

Feluri Principale

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

60 Min.
(9)
Durată
Dificultate
9 Aprecieri
Crochete cu dovlecei
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 60 Min.

Mai intai ne ocupam de dovlecei: ii taiem felii de 2-3mm grosime. Ii asezam intr-o sita, ii saram foarte bine. Punem peste ei o farfurie si o greutate (cum ar fi un bol cu apa) si ii lasam asa minim 30 minute, pana nu mai lasa lichid.

Intre timp, pregatim aluatul: amestecam faina, ouale, Grana Padano (sau parmesan), sare si piper dupa gust. Adaugam treptat apa, pana avem o compozitie omogena, vascoasa.

Punem dovleceii bine scursi de apa peste aluat, amestecam bine. Intr-o tigaie incapatoare incingem uleiul. Punem cate o 1-2 linguri de compozitie pentru fiecare crocheta. O prajim la foc mediu spre mic, pana e bine rumenita pe ambele parti. E important sa prajim crochetele la foc mic, pentru a se coace bine si la interior. Le scoatem apoi pe hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Asa cum v-am promis, reteta de Crochete cu dovlecei este foarte simplu de preparat si se preteaza excelent pentru vara! Merge perfect alaturi de o salata de rosii sau e cruditati. Poate fi o masa principala sau o garniture alaturi de cartofi la cuptor, porumb fiert, orez. Crochetele stau foarte bine la frigider, 2-3 zile, in casserole inchise ermetic. Se transporta usor in excursii si oriunde vreti sa le duceti cu voi in concediu! Sunt metoda perfecta prin care cei mici sa consume dovlecei. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.