« Inapoi

Crema de fasole cu ardei copti

Aperitive si Minuturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

15 Min.
(7)
Durată
Dificultate
7 Aprecieri
Crema de fasole cu ardei copti
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 15 Min.

Scurgem fasolea din conserva, o spalam sub apa rece, o lasam sa se scurga intr-o sita. Scurgem si ardeii copti.

Dam prin blender fasolea, ardeii, uleiul de masline, tahini. Potrivim la gust de sare si piper.

Adaugam verdeturile tocate fin, cateii de usturoi trecuti prin presa, semintele de dovleac. Amestecam cu lingura, fara a da prin blender. Astfel, vom simti mai bine aromele adaugate si crema de fasole va fi crocanta de la semintele de dovleac intregi.

Nu ne ramane decat sa punem pasta de fasole in bol, sa o ornam cu ulei de masline, seminte si ierburi aromatice.

Crema de fasole cu ardei copti este o reteta atat de usoara si speciala, incat va intra sigur in lista voastra de preferinte. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Crema de fasole cu ardei copti – se pregateste foarte rapid, fara coacere si este perfecta pentru gustarile de vara. Este delicioasa pe o felie de paine prajita, in tortilla, ca dip pentru nachos sau chipsuri; Alaturi de bastonase de legume: morcovi, telina, apoi, castraveti, ridichi

Ce trebuie sa stii despre reteta: Poti folosi fasole alba, fasole rosie, un mix de ambele sau un mix de fasole si naut. Tahini, sau pasta de susan, da un gust special cremei de fasole. Il gasesti in magazinele Lidl si il poti folosi la orice reteta de Hummus. Alaturi de ardei copti, poti adauga in compozitie si rosii uscate, avocado, ceapa verde, etc. Crema de fasole cu ardei copti se pastreaza foarte bine la frigider 2-3 zile, in caserola inchisa ermetic.