« Inapoi

Ciorba de vacuta

Supe si Ciorbe

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

90 Min.
(3)
Durată
Dificultate
3 Aprecieri
Ciorba de vacuta
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 90 Min.

1. Taiem carnea cuburi si o punem intr-o oala, pe foc, in 2,5 l de apa.

2. Cand incepe sa clocoteasca, luam spuma pana cand zeama ramane limpede, dupa care punem un capac deasupra si o lasam sa fiarba aproximativ 50 de minute.

3. Intre timp, pregatim restul ingredientelor. Tocam cubulete morcovii, telina, albitura, ceapa si ardeiul gras. Decojim rosiile si le tocam marunt.

4. Dupa ce a fiert carnea, o soatem pe o farfurie, iar supa in care a fiert o strecuram printr-o sita marunta, pentru a ramane limpede.

5. Peste zeama strecurata punem carnea si adaugam legumele taiate. Dupa ce legumele au fiert, adaugam pasta de tomate impreuna cu zeama de lamaie si mai fierbem inca 5 minute.

6. La final, dupa ce oprim focul, adaugam leusteanul tocat. Gustam si, daca mai este nevoie, condimentam cu sare, dupa gust.

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.