meriți să fii surprins
Ciocolata calda tonica

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 cani cana Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
8 lingurite lingurita Ciocolata Ciocolata
15 g g Ardei iute Ardei iute
30 g g Ghimbir Ghimbir
80 g g Zahar Zahar
150 g g Baghete Bagheta
80 ml ml Ulei de fistic Ulei de fistic
150 g g Fistic Fistic
100 g g Miere Miere

Ciocolata calda tonica

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(15)

Mod de preparare

Se incalzeste laptele si se amesteca impreuna cu fulgii de ciocolata. Initial se pun doua linguri de lapte si 1-2 linguri de ciocolata, se amesteca bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase, apoi se adauga lapte pana se ajunge la consistenta dorita.

Ardeiul iute tocat marunt si ghimbirul cu zahar, se pun in blender si se mixeaza pana se obtine o pasta, care se pune peste ciocolata calda. Se lasa la infuzat timp de 5 minute, apoi se strecoara si se serveste in cani.

Bagheta se taie felii, apoi sub forma de crochete, se stropeste cu ulei de fistic si se coace la cuptor. Imediat ce painea este crocanta, se unge cu miere si se presara cu fistic tocat.

Se serveste impreuna cu ciocolata calda, usor iute. Pofta buna!