« Inapoi

Chiftelute de ton

Feluri Principale

Aperitive si Minuturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

30 Min.
(13)
Durată
Dificultate
13 Aprecieri
Chiftelute de ton
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 30 Min.

Scurgem tonul foarte bine, intr-o sita fina sau un tifon. Trebuie sa apasam foarte bine tonul cu o lingura pana nu mai lasa deloc lichid. Punem tonul intr-un vas si adaugam restul ingredientelor: usturoiul trecut prin presa, mustarul, ouale, patrunjelul, sare si piper dupa gust. Amestecam totul foarte bine.

Daca avem o compozitie prea moale, inseamna ca tonul nu a fost scurs suficient de bine. Putem adauga o lingura e pesmet care va lega mai bine compozitia. Cu ajutoul unei linguri pentru inghetata, luam cate o portie pentru fiecare chifteluta. Le formam cu mana. Le prajim in ulei incins, pana sunt rumenite pe ambele parti. Scoatem chiftelutele pe hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Reteta de Chiftelute de ton va fi una preferata de intreaga familie! Sunt delicioase si calde si reci, iar daca alegeti sa le congelati, pur si simplu le lasati la decongelat pe blatul din bucatarie pana ajung la temperatura camerei, apoi le incalziti in cuptorul cu microunde sau in cuptorul incins la 180°C timp de 5-8 minute. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Tot ce trebuie sa stii despre reteta: Tonul trebuie sa fie de foarte buna calitate pentru un gust cu adevarat special si tonul din conserva, indiferent ca este ton in ulei sau in suc propriu, trebuie foarte bine scurs. Pentru a ne asigura de asta, folosim o sita foarte fina sau un tifon si apasam tonul cu lingura pana nu mai lasa deloc lichid. Chiftelutele de ton stau foarte bine 4-5 zile la frigider si pana la 3 luni in congelator, asa ca puteti sa le pregatiti intr-o cantitate mai mare si sa le aveti la indemana pentru pranz, cina, pachetel.