« Inapoi

Chiftele cu sos de iaurt si piure de cartofi

Feluri Principale

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

30 Min.
(0)
Durată
Dificultate
0 Aprecieri
Chiftele cu sos de iaurt si piure de cartofi
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 30 Min.

Se dau prin masina de tocat carnea tocata, ceapa, mararul, sarea, piperul, cimbrul si usturoiul, iar pasta obtinuta se amesteca pana la omogenizare, urmand sa i se dea forma de chiftelute.

Se asaza chiftelutele obtinute in tava si se introduc in cuptorul incins la 180 grade C timp de 20-25 de minute.

Cat se coc chiftelutele, se poate pregati sosul, astfel: se spala castravetii, se taie in jumatate pe lung, se indeparteaza cu ajutorul unei lingurite partea de seminte si apoi fie se taie foarte fin din cutit, fie se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Se amesteca apoi toate ingredientele si se potriveste la gust de sare si piper.

Pentru garnitura de piure se curata cartofii, se fierb in apa cu putina sare, se scurge apa si se amesteca bine cu untul topit si smantana si, daca e cazul, se adauga putina sare. Dupa ce se obtine piureul, se mixeaza o jumatate de minut cu un mixer de mana, pentru a obtine o consistenta fina.

Chiftelutele se servesc alaturi de piure si sos, cu un vin de calitate! Sa aveti pofta!