« Inapoi

Chec sarat cu spanac si cheddar

Aperitive si Minuturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

60 Min.
(6)
Durată
Dificultate
6 Aprecieri
Chec sarat cu spanac si cheddar
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 60 Min.

Incingem cuptorul la 180°C. Tapetam cu unt si faina sau unt si hartie de copt o tava clasica pentru chec. Intr-un bol amestecam faina, praf de copt, sare, piper. Adaugam spanacul tocat marunt, amestecam bine.

In alt bol amestecam ouale, uleiul, iaurtul. Turnam amestecul lichid peste amestecul de faina. Amestecam pana la incorporare. La final adaugam si branza cheddar data pe razatoarea mare. Amestecam, turnam in tava de chec si nivelam cu spatula.

Coacem checul 30-40 minute sau pana face o crusta bine rumenita. Il lasam sa se racoreasca in tava 10 minute, apoi il rasturnam pe un platou, pe o parte, pentru a nu se lasa. Il lasam sa se raceasca foarte bine inaite de feliere.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stii despre reteta: Poti coace compozitia intr-o tava de chec dar si sub forma de briose sau intr-o tava patrata de 20x20cm, pentru ca apoi sa il tai cubulete. Alaturi de spanacul tocat marunt poti adauga ierburi aromatice proaspete sau uscate: busuioc, rozmarin, patrunjel, marar.

Ce mai poti adauga in compozitie? Cubulete de bacon, fasii de somon afumat, cubulete de ardei gras, ceapa calita, cubulete de ou fiert (sau oua fierte intregi, adaugate in mijlocul checului, ca la drobul de miel). O data pregatit, checul sarat se pastreaza foare bine 3-4 zile la frigider, invelit in folie alimentara de plastic. 

Este delicios si cald, dar si rece, de la frigider. Asta il face perfect ca aperitiv la petreceri dar si pentru caserola de la scoala sau la birou. Este o gustare minunata pentru copii si o metoda buna pentru a integra in meniul lor legume pe care nu le mananca in mod normal.

Sfaturi utile: Chiar daca vi se pare putina cantitatea de faina – 200g, este mai mult decat suficienta si veti vedea ca aluatul obtinut la final este chiar unul dens. In loc de cheddar puteti adauga orice tip de cascaval mai tare, maturat, pe care il dati pe razatoaera mare. Datorita cascavalului pe care il adaugam in compozitie, puteti avea impresia, facand testul scobitorii, ca inca nu e gata checul. O data ce se raceste si branza se intareste, checul este perfect. Cum stim ca e gata? Este frumos rumenit, are o crusta aurie. Daca alegeti sa coaceti compozitia sub forma de briose, veti obtine 12-16 briose de marime medie. Umpleti formele astfel incat sa fie ¾ pline, pentru a avea loc sa creasca. LE coaceti 15-20 minute la 180°C.