« Inapoi

Chec pufos cu capsune

Deserturi

Aperitive si Minuturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

60 Min.
(7)
Durată
Dificultate
7 Aprecieri
Chec pufos cu capsune
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 60 Min.

Incingem cuptorul la 180°C. Tapetam cu unt si faina sau unt si hartie de copt o tava clasica de chec.

Batem spuma ouale, zaharul si coaja de lamaie, 5-7 minut4e cu mixerul la viteza mare, sau pana isi dubleaza volumul. Adaugam smantana si uleiul, amestecam. Urmeaza faina, praful de copt, sarea. Amestecam pana avem un aluat omogen, lucios. Separat, spalam bine capsunele si le dam prin faina. Le adaugam in compozitie si le incorporam cu miscari usoare, folosind o spatula pentru a nu le strivi.

Turnam compozitia in tava pregatita. Coacem checul 45-50 minute sau pana trece testul scobitorii. Daca se rumeneste la suprafata dar nu este copt la interior, il acoeprim cu folie de aluminiu si continuam sa il coacem pana trece testul scobitorii.

La final (dupa ce TOATA casa miroasa absolut delicios), ne vom bucura de un chec atat de pufos si de umed, incat toata lumea il va iubi. Langa cafeaua de dimineata, langa ceaiul de la ora 5, lana un pahar de lapte rece si, bineinteles, in pachetul de la scoala si de la birou sau in cosul pentru picnic si excursii. Sa va fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete!

Reteta de Chec pufos cu capsune este una dintre preferatele noastre, pentru ca se pregateste foarte usor, nu e nevoie de ingrediente sofisticate sau de ustensile deosebite. Va garantez ca o data incercata, reteta de Chec pufos cu capsune va intra de tot in familia voastra si va avea un loc de cinste in caietul de retete…sau pe o foaie lipita de frigider, cum fac eu cu retetele care imi plac foarte foarte mult!

Tot ce trebuie sa stii despre reteta: Este un chec care este pufos si…ramane pufos! Chiar si la 2-3 zile de cand il coaceti (daca va ajunge vreodata la 2-3 zile fara sa il devorati) este la fel de umed si de pufos, ca si un tort bine insiropat.

Puteti folosi fructe proaspete (orice doriti, nu neaparat capsune) dar si fructi congelate. Exista insa doua reguli simple: fuctele trebuie decongelate si scurse foarte foarte bine. Fructele proaspete trebuie spalata bine si tamponate cu servet de hartie. Orice fructe folosim, trebuie date foarte bine prin faina inainte de a le adauga in compozitia finala, astfel se vor lasa la fundul tavii. La capitolul arome, eu am ales coaja de lamaie. La fel de bine punteti folosi coaja de portocala, esenta sau pastaie de vanilie, esenta de rom sau scortisoara. Totul depinde de gusturile voastre si de fructele folosite. De exemplu, pentru prune proaspete, merge foarte bine scortisoara.

Timpul de coacere difera in functie de cuptor si tava folosita, dar in general coacem checul 45-50 munute, la 180°C. Daca observati ca se rumeneste prea tare dar nu este copt la interior (facem testul scobitorii), invelim tava in folie de aluminiu si continuam sa coace, checul pana trece testul scobitorii.

Pentru cele mai bune rezultate, imediat ce scoaem tava din cuptor, o intoarcem pe o parte si lasam checul sa se raceasca foarte bine inainte de a-l scoate din tava. Asa suntem siguri ca nu se lasa. Optional, puteti pudra checul cu zahar inainte de servire, dar numai dupa ce s-a racit complet. Daca doriti o glazura, puteti face o glazura din 100g zahar pudra vanilat si o lingurita de apa. Le amestecati foarte foarte bine si apoi turnati glazura peste chec.