meriți să fii surprins
Chec de post

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

300 g g Faina Faina
50 g g Cacao Cacao
(amaruie)
150 g g Zahar brun Zahar brun
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
300 ml ml Apa Apa
(calduta)
150 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
200 g g Gem de zmeura Gem de zmeura

Chec de post

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(134)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180°C. Tapetam cu unt si hartie de copt sau spray non stick o tava clasica dechec de 15x20cm.

Intr-un vas incapator punem faina, zaharul, praful de copt si cacao. Amestecam cu telul. Facem ogaura in mijloc si turnam apa si uleiul. Amestecam pana avem o compozitie omogena, faracocoloase.

Adaugam si dulceata de zmeura si amestecam.

Turnam compozitia in tava si nivelam bine cu spatula.Dam la cuptor 35-45 minute sau pana checul este bine copt si trece testul scobitorii.Sa va fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete!

Ce trebuie sa stiti despre reteta:Din acest aluat rezulta o prajitura foarte pufoasa si extraordinar de umeda; asta se datoreaza uleiului si gemului din compozitie.Puteti coace aluatul in forma de chec, in tava rotunda de 20-22cm sau intr-o tava de 20x30cm.Astfel, puteti transforma reteta de chec de post intr-o prajitura pe care o taiati bucati, intr-unblat de tort gata insiropat sau chiar in briose.

Puteti folosi dulceata preferata.caise, capsune, prune,fructe de padure, dulceata de trandafiri. In functie de dulceata pe care o adaugati, checul vaavea o aroma subtila si un gust exceptional. De asemenea, mai puteti adauga in compozitie nuci, stafide, fulgi de migdale, zmeura proaspata etc.