Incingem cuptorul la 180 grade C si ungem cu unt si hartie de copt o tava pentru chec . Batem ouale ca pentru omleta, impreuna cu un praf de sare si un praf de piper. Adaugam borcanelul de iaurt, amestecam. Folosim acelasi borcanel pentru a adauga si laptele, uleiul, faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Amestecam pana avem o compozitie omogea, in care adaugam cubuletele de sunca, Emmental, ceapa verde, maslinele. Amestecam bine si turnam in forma.
Dam tava la cuptor 40-45 minute sau pana checul este frumos rumenit, are o crusta aurie si trece testul scobitorii.
Atentie! Este normal sa ramana pe scobitoare mici urme de cascaval, care e normal sa fie topit, insa important este sa nu fie urma de coca/aluat, da? Astfel suntem siguri ca avem un chec bine copt. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Selecteaza ingredientele pe care vrei sa le adaugi in lista de cumparaturi.
150 g Iaurt natur 10% Iaurt natur 10% 150 ml Ulei Ulei 150 ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% 200 g Faina alba de grau Faina alba de grau 60 g Parmezan ras Parmezan ras 1 plic Praf de copt Praf de copt 3 buc Oua M Ou M 150 g Sunca praga Sunca praga 150 g Branza emmentaler Branza emmentaler 150 g Masline verzi Masline verzi