« Inapoi

Biscuiti cu quinoa

Mic Dejun

Deserturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

120 Min.
(8)
Durată
Dificultate
8 Aprecieri
Biscuiti cu quinoa
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 120 Min.

Mai intai ne ocupam de quinoa, care trebuie fiarta si racita inainte de a fi adaugata in compozitie. Spalam quinoa in 2-3 ape, la fel ca orezul. Apoi o lasam sa stea in apa cam 30 min. O scurgem bine din apa in care a stat. Punem la fiert apa cu putina sare si cand incepe sa fiarba, punem quinoa, amestecam bine, dam focul la minim, acoperim oala (e important sa folositi o oana cu capac care se inchide etans) si lasam sa fiarba exact 15 min. Tragem oala de pe foc si o lasam sa se odihneasca 10-15 minute, cu capacul pus. Apoi, cu o furculita, afanam bine quinoa si este gata, o putem folosi la reteta de Biscuiti cu quinoa. Nu uitati, 1 cana seminte quinoa = 3 cani quinoa fiarta. Noi vom folosi 2 cani la reteta, 1 ramane pentru salata.

Intr-un bol mare amestecam untul de arahide, mierea, zaharu bun, oul. Adaugam faina, praful de copt, bicarbonatul, 2 cani din quinoa fiarta si racita. Trebuie sa obtinem o compozitie omogena.

Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Cu ajutorul unei linguri pentru inghetata punem compozitie in tava. Biscuitii cu quinoa se latesc la copt, deci trebuie sa lasam spatiu intre ei.

Coacem biscuitii 15-18 minute sau pana sunt aurii si rumenitis pe margini. Ii lasam sa se racoreasca putin in tava inainte de a-i muta pe un gratar pentru a se raci complet. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stii despre reteta: Folosim foarte putin zahar brun, 80g pentru toata cantitatea de biscuiti (20 bucati). Puteti sa omiteti zaharul de tot si sa adaugati fructe uscate (stafide, merisoare, curmale sau smochine taiate cubulete) pentru ca biscuitii sa fie mai dulci. In locul fainii albe puteti folosi faina integrala sau o faina fara gluten. In functie de tipul de faina pe care il folositi, s-ar putea sa fie necesare 50g in plus pentru a lega compozitia. Desi compozitia pentru Biscuiti cu quinoa este destul de moale, ea trebuie sa isi pastreze forma la copt.

Cum fierbem quinoa? Quinoa se poate fierbe in apa – pentru orice fel de retete, in lapte de vaca sau lapte de soia – pentru retetele de dulciuri sau pentru micul dejun, in loc de cereale cu lapte sau se poate fierbe in supa de pui sau legume – pentru retetele sarate, cand folosim quinoa ca si orezul sau cous-cous-ul. Pentru o cana de quinoa aveti nevoie de 2 cani de lichid (apa, lapte, supa, ce vrea sufletul vostru). Din cantitatile de 1:2, ies cca 3 cani de quinoa fiarta. Pentru reteta folosim 2 cani de quinoa fiarta, asa ca, daca va ramane cca o cana, o puteti folosi la orice salata!

Va sfatuiesc ca inainte de a cantari untul de arahide si mierea sa ungeti vasul/cana/bolul in care masurati cu putin ulei, astfel ele nu se lipesc. Puteti adauga aromele preferate: vanilie, rom, coaja de citrice dar si fulgi de ciocolata neagra, fructe uscate, seminte de dovleac sau floarea soarelui.