Puneti intr-un bol faina, praful de copt, scortisoara si un praf de sare. Amestecati bine si puneti bolul deoparte.
Intr-un alt bol, adaugati mierea, ouale si esenta de vanilie.
Puneti amestecul de miere, oua si esenta de vanilie peste amestecul de faina, praf de copt si scortisoara. Amestecati bine si apoi adaugati nucile tocate si merisoarele. Omogenizati totul si apoi adaugati si laptele. Amestecati pana obtineti un aluat.
Pe blatul de lucru, puneti 2 linguri de fulgi de ovaz si rulati aluatul sub forma unei “painici”. Dati “painica” prin fulgii de ovaz si apoi o puneti pe o tava tapetata cu hartie de copt si bagati la cuptor la 180 °C, timp de 20-25 minute. Apoi scoateti si taiati cand “painica” este calda.
Serviti la micul dejun, cu o lingurita de miere deasupra si alaturi de o cana de cafea.
Selecteaza ingredientele pe care vrei sa le adaugi in lista de cumparaturi.
400 g Faina alba de grau Faina alba de grau 1 plic Praf de copt Praf de copt 1 lingurita Scortisoara Scortisoara Sare Sare 2 linguri Miere Miere 2 buc Oua Ou 1 lingurita Esente de vanilie Esenta de vanilie 90 g Nuci Nuca