« Inapoi

Baton gigant cu biscuiti si caramel

Deserturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

80 Min.
(6)
Durată
Dificultate
6 Aprecieri
Baton gigant cu biscuiti si caramel
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 80 Min.

Pregatiti o tava dreptunghiulara (ce acea de chec) tapetata cu hartie de copt.

Topiti 300 g ciocolata si turnati-o in tava. Distribuiti cu ajutorul unei linguri, ciocolata topita. Scuturati usor tava, astfel incat sa se echilibreze ciocolata. Bagati la frigider pana se intareste.

Pregatiti caramelul si adaugati un strat (caramelul s-a racit)peste ciocolata intarita. Bagati din nou la frigider si lasati sa se intareasca.

Puneti biscuitii peste stratul de caramel si mai adaugati un strat de caramel si apoi bagati din nou la frigider pana se intareste. Adaugati un alt strat de biscuiti si turnati din nou ciocolata topita (200 g de ciocolata).Uniformizati cu ajutorul unei linguri si bateti usor tava astfel incat sa patrunda prin toate colturile. Dati din nou la frigider pentru 2 – 3 ore.

Scoateti din tava batonul de biscuit si caramel si indepartati hartia de copt.

Pentru stratul de deasupra, topiti o ciocolata si jumatate (300 g ciocolata) si turnati peste batonul de ciocolata. Bagati din nou la frigider pana se intareste si apoi taiati. Serviti cu o cana de lapte.

Mod de preparare caramel: Puneti un vas pe foc si adaugati apa si zahar. Amestecati pana se topeste zaharul si se ingroasa putin, apoi, adaugati frisca lichida. Lasati pe foc pana incepe sa fiarba si se ingroasa. Luati de pe foc si adaugati untul. Amestecati bine. Lasati caramelul la racit.