« Inapoi

Aluat de baza pentru paine

Paine, Aluaturi si Blaturi

Apreciază Adaugă la favorite

Reteţa a fost adaugată la favorite!

Reteţa este deja adaugată la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

90 Min.
(0)
Durată
Dificultate
0 Aprecieri
Aluat de baza pentru paine
Printează Trimite pe email

Reteţa a fost adaugată la favorite!

Reteţa este deja adaugată la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 90 Min.

Cerne faina, sarea, drojdia si zaharul intr-un vas mare. Fa o adancitura in centrul amestecului si toarna apa. Amesteca faina, incepand din exterior spre interior, pana cand aluatul capata forma unei bile. Cand compozitia este gata, pune-o pe o suprafata presarata cu faina si framant-o timp de 10 minute, pana cand devine omogena si elastica. Ca alternativa, poti folosi un robot de bucatarie pentru a framanta aluatul timp de 10 minute, la viteza mica.

Formeaza o bila din aluat si pune-o intr-un vas din sticla, uns cu putin ulei. Acopera vasul cu un servet de bucatarie umezit si pune-l intr-un loc cald, pana cand isi dubleaza volumul. Dupa ce s-a dospit, framanta-l usor si apoi asaza-l intr-o tava de copt unsa. Lasa-l din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Cand totul e gata, pune la copt aluatul pufos, in cuptorul preincalzit la 220 grade timp de 15 minute, apoi redu temperatura la 190 grade si mai coace inca 20 de minute, pana se patrunde. Scoate tava din cuptor si pune-o la racit pe un suport metalic. Vei recunoaste simplu daca painea este coapta: loveste usor partea inferioara a bucatii de paine, aceasta trebuie sa sune a gol.