Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
75 g g | Unt Unt | |
75 g g | Zahar Zahar | |
2 bucati bucata | Oua Ou | |
150 g g | Faina alba de grau
Faina alba de grau (650) | |
1 lingurite lingurita | Praf de copt Praf de copt | |
4 linguri lingura | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | |
40 g g | Unt Unt | |
60 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
100 g g | Crema de branza Crema de branza | |
200 g g | Ciocolata menaj Ciocolata menaj | |
1 bucati bucata | Colorant alimentar Colorant alimentar | |
100 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
2 linguri lingura | Suc de zmeura Suc de zmeura | |
Fulgi de nuca de cocos
Fulgi de nuca de cocos (dupa gust) | ||
Decoratii din zahar
Decoratii din zahar (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPrajituri acadele
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 180 de gradeCelsius si asaza hartie de copt intr-o forma de prajitura cu fund detasabil.
2. Bate untul si zaharul pana capata o consistenta cremoasa si adaunga ouale pe rand. Amesteca faina cu un varf de praf de copt si inglobeaz-o treptat in mixul de unt si oua, alternand cu laptele, pana cand compozitia devine groasa, de consistenta unui aluat.
3. Asaza aluatul obtinut in forma de prajitura si coace-o aproximativ 30 de minute; fa testul scobitorii.
4. Scoate prajitura din cuptor si las-o la racit. Apoi indeparteaza forma detasabila si faramiteaza prajitura intr-un castron. Bate untul ramas cu 60 g zahar pudra, pana cand capata o culoare alba si aspect cremos, apoi inglobeaza treptat crema de branza. Amesteca firimiturile de prajitura si formeaza mingiute de aproximativ 2 cm diametru. Infige o frigaruie de lemn in fiecare mingiuta si lasa-le in frigider in jur de o ora.
5. Pentru a decora, topeste ciocolata si coloreaz-o cu colorantul alimentar. Scufunda aproape jumatate din mingiute in ciocolata topita, intorcandu-le pentru a le acoperi uniform.
6. Amesteca zaharul pudra cu sucul de zmeura pentru a forma o glazura groasa si acopera celelalte mingiute intr-un strat gros.
7. Decoreaza acadelele de prajitura dupa plac, cu fulgi de cocos, bilute de zahar si inimioare, iar la final asaza-le in pozitie verticala in boluri cu zahar pentru a se usca. Pofta buna!