Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
70 g g | Unt Unt | |
50 g g | Zahar Zahar | |
500 g g | Branza Ricotta Branza Ricotta | |
20 g g | Amidon Amidon | |
50 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | |
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
2 bucati bucata | Oua Ou | |
25 g g | Zahar Zahar | |
30 g g | Cacao Cacao | |
50 g g | Ciocolata Ciocolata | |
200 g g | Unt Unt | |
60 ml ml | Apa Apa | |
4 bucati bucata | Oua Ou | |
240 g g | Faina Faina | |
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | |
Zmeura Zmeura | ||
Ciocolata Ciocolata | ||
Afine Afine |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPrajitura cu ciocolata, ricotta si fructe de padure
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Pune intr-un bol untul (care este la temperatura camerei), zaharul pudra si omogenizeaza cu o spatula.
Adauga ricotta, amidonul si omogenizeaza din nou.
Adauga si smantana pentru frisca, zaharul vanilinat si cele 2 oua.
Amesteca bine cu o spatula si da compozitia de branza la frigider pana pregatesti compozitia pentru blatul de ciocolata.
Pasul 2
Pune un vas la bain marie pe foc. Adauga zaharul, cacao, ciocolata, untul, apa si amesteca pana se topeste untul si se omogenizeaza compozitia.
Adauga un ou din cele 4, amesteca si apoi adauga-le si pe celelalte 3 si amesteca din nou pana obtii o compozitie omogena.
La final, adauga faina si praful de copt si amesteca foarte bine totul.
Transfera compozitia intr-un bol si lasa la racit.
Pasul 3
Pregateste o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt, adauga jumatate din compozitia blatului de ciocolata, niveleaza bine cu o spatula, adauga cu lingura jumatate din compozitia de branza, pune zmeura proaspata din loc in loc, adauga din nou compozitia blatului de ciocolata (cealalta jumatate), niveleaza, pune si restul compozitiei de branza, niveleaza, presara ciocolata tocata, afine proaspete si da prajitura la cuptor, la 180°C, timp de 35 minute.
Apoi, scoate prajitura, las-o sa se raceasca, taie si serveste.
Pofta buna!