meriți să fii surprins
Coltunasi cu vinete coapte si telemea

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

450 g g Vinete Vanata
1 kg kg Faina Faina
1 lingurite lingurita Sare Sare
350 g g Unt Unt
1 lingurite lingurita Otet Otet
100 ml ml Apa Apa
280 g g Iaurt grecesc Iaurt grecesc
1 bucati bucata Oua Ou
400 g g Branza de vaca Branza de vaca
(telemea)
200 g g Branza Cheddar Branza Cheddar
1 bucati bucata Oua Ou
Seminte de susan Seminte de susan

Coltunasi cu vinete coapte si telemea

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:50 h
(129)

Mod de preparare

Pasul 1

Preincalzeste cuptorul la 200°C. Taie vinetele in jumatati si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da-le la cuptor pentru 20-30 minute.

Cat se coc vinetele, pregateste aluatul.

Pasul 2

Pune faina intr-un bol, adauga o lingurita de sare, untul care este rece si framanta totul cu mana pana se incorporeaza untul in faina.

Adauga otetul, apa si iaurtul. Framanta din nou cu mana pana obtii o coca.

Acopera bolul cu folie alimentara si da-l la frigider pentru 20-30 minute.

Pasul 3

Dupa ce ai scos vinetele, curata-le de coaja si toaca-le bine. Pune-le intr-un bol.

Pentru umplutura, pune intr-un bol  vinetele  coapte, telemeaua rasa, branza cheddar rasa si ea si amesteca bine totul.

Adauga si oul si amesteca din nou.

Pasul 4

Pune faina pe blatul de lucru si intinde alutul care a stat la frigider. Cu ajutorul unui cerc decupeaza formele de coltunasi. Pune umplutura in mijlocul fiecarui cerc, cu ajutorul unei lingurite.

Formeaza din fiecare cerc, un semicerc si sigileaza cu ajutorul unei furculite.

Aseaza coltunasii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unge-i cu ou batut, presara seminte de susan si da-i la cuptor, in cuptorul preincalzit la 170°C, cu ventilatie, timp de 20 de minute sau pana se rumenesc.

Repeta procesul pana termini tot aluatul.

Serveste calzi. Pofta buna!

1 oferte

Brânză de vaciBrânză de vaci
Brânză de vaci
16.05 - 19.05
Stoc limitat!*
18,99Lei
Coltunasi cu vinete coapte si telemea
1:50 h

Coltunasi cu vinete coapte si telemea

Ingrediente

Vanata
450 g
Faina
1 kg
Sare
1 lingurita
Unt
350 g
Otet
1 lingurita
Apa
100 ml
Iaurt grecesc
280 g
Ou
1 bucata
Branza de vaca (telemea)
400 g
Branza Cheddar
200 g
Ou
1 bucata
Seminte de susan
Coltunasi cu vinete coapte si telemea
40 min

Pasul 1

Vinete coapte

Preincalzeste cuptorul la 200°C. Taie vinetele in jumatati si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da-le la cuptor pentru 20-30 minute.

Cat se coc vinetele, pregateste aluatul.

Vanata: 450 g
Coltunasi cu vinete coapte si telemea
10 min

Pasul 2

Aluat coltunasi

Pune faina intr-un bol, adauga o lingurita de sare, untul care este rece si framanta totul cu mana pana se incorporeaza untul in faina.

Adauga otetul, apa si iaurtul. Framanta din nou cu mana pana obtii o coca.

Acopera bolul cu folie alimentara si da-l la frigider pentru 20-30 minute.

Faina: 1 kg
Sare: 1 lingurita
Unt: 350 g
Otet: 1 lingurita
Apa: 100 ml
Iaurt grecesc: 280 g
Coltunasi cu vinete coapte si telemea
10 min

Pasul 3

Umplutura coltunasi cu vinete si telemea

Dupa ce ai scos vinetele, curata-le de coaja si toaca-le bine. Pune-le intr-un bol.

Pentru umplutura, pune intr-un bol  vinetele  coapte, telemeaua rasa, branza cheddar rasa si ea si amesteca bine totul.

Adauga si oul si amesteca din nou.

Ou: 1 bucata
Branza de vaca (telemea): 400 g
Branza Cheddar: 200 g
Coltunasi cu vinete coapte si telemea
50 min

Pasul 4

Asamblare coltunasi cu vinete si telemea

Pune faina pe blatul de lucru si intinde alutul care a stat la frigider. Cu ajutorul unui cerc decupeaza formele de coltunasi. Pune umplutura in mijlocul fiecarui cerc, cu ajutorul unei lingurite.

Formeaza din fiecare cerc, un semicerc si sigileaza cu ajutorul unei furculite.

Aseaza coltunasii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unge-i cu ou batut, presara seminte de susan si da-i la cuptor, in cuptorul preincalzit la 170°C, cu ventilatie, timp de 20 de minute sau pana se rumenesc.

Repeta procesul pana termini tot aluatul.

Serveste calzi. Pofta buna!

Ou: 1 bucata
Seminte de susan
Coltunasi cu vinete coapte si telemea

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3
4